Tässä ovat ensimmäiset viralliset kuvat ensi viikolla Auto China 2018 -näyttelyssä nähtävästä Mercedes-Maybach Conceptista. Sisäkuvien perusteella on vaikea tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä autosta, mutta luvassa on jotain mahtavaa.

Ohjaamossa pääosaan nousee massiivinen keskikonsoli, jonka koko viittaa suureen katumaasturiin. Ajatuksessa voi olla vinha perä, sillä hiljattain paikkansa pitäviksi vahvistettujen huhujen mukaan MM:n koemalli on tehty Mercedes-Benzin vielä esittelemättömän GLS-mallin pohjalle.

Koemallista esitetyn videon perusteella autossa matkustetaan erillisillä monipuolisesti sähköllä säädettävillä istuimilla. Materiaalit ovat korkeatasoisia, alumiinia, puuta kultakoristeluin ja valkoista nahkaa Maybachin logoilla. Tunnelmavalaistus viimeistelee auton sisälle ylellisen ilmapiirin.

Mikäli lähtökohtana on tuleva GLS-sarja, Mercedes-Maybach GLS:ään on varmasti tehty muutoksia muotoiluun, kuten Vision 6 Conceptin tyylinen etusäleikkö, uudet vanteet ja mahdollisesti jopa pidempi akseliväli. Joka tapauksessa uusi GLS on nykyistä kookkaampi ja kevyempi.

Tekniikka on vielä täysi kysymysmerkki, mutta voimalinjan sähköistäminen on mahdollista. Bensiinimoottorina voi olla tulevan Mercedes-AMG GLS 63:n tuplaturbo-V8, joko kevythybridinä tai lataushybridinä. Toisaalta Mercedes-Benzin käyttämät V12-moottorit jäävät Mercedes-Maybachin yksinoikeudeksi, joten sekin on mahdollinen vaihtoehto.

Mercedes-Maybach GLS tulee myyntiin vuoden 2018 loppupuolella vai vuoden 2019 alussa. Se kilpailee markkinoiden ylellisimmän katumaasturin tittelistä Rolls-Royce Cullinanin, Bentley Bentaygan ja kumppanien kanssa.