Auto China 2018 -näyttelyn tähtiä on varmasti Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept, jolla saksalaiset haluavat pistää luun kurkkuun uudelle Rolls-Royce Phantomille ja kumppaneille. Ennakkoarvioista poiketen tutkielma ei ole Maybachin versio pian esiteltävästä uudesta Mercedes-Benzin GLS-sarjasta, vaan jotain aivan muuta.

Ultimate Luxury Concept on kuin korotettu hyvin persoonallisen näköinen kookas henkilöauto. Linjoista on helppo löytää paljon samaa kuin Mercedes-Maybach Vision 6 -tutkielmissa, mutta perän muotoilu on aika omituinen. Kromia on runsaasti, millä korostetaan auton ylellisyyttä ja suuri maavara liittää mukaan maasturimaisuutta.

Matkustamosta paljastettiin jo aiemmin vähän, ja nyt sitä voi ihailla koko komeudessaan. Valkoinen nahka, jalopuu ja kromi yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka on vain kaikkein rikkaimpien saavutettavissa. Kojelaudan yläosa on tuulilasiin kohdistuvan häikäisyn estämiseksi ruskeaa nahkaa, ja siitä löytyy samaa kuviota kuin etusäleiköstä.

Takaistuin on tehty todella viihtyisäksi, ja matkustajat voivat säätää istuimensa monipuolisesti itselleen sopivaksi. Koska auto esitellään Kiinassa, istuimien keskellä ei ole samppanjaa, vaan kiinalainen teeasetelma ja kukkia.

Koemallissa on neljä sähkömoottoria, jotka antavat 552 kilowatin voimansa kaikille pyörille. Akut on sijoitettu lattian alle ja niiden energiasisältö on 80 kWh, joka riittää yli kolmensadan kilometrin toimintamatkaan. Mikäli käytetään 350 kW:n tehoista pikalatausta, saadaan viidessä minuutissa riittävästi virtaa sadan kilometrin ajoon. Suorituskyvystä todetaan vain, että huippunopeus on rajoitettu 250 km/h.

Lisää autosta kerromme viimeistään 25. huhtikuuta, kun se paljastetaan medialle Pekingissä.