Verkkosivusto VentureBeat on vertaillut kolmen ison selainohjelmiston suorituskykyä testaamalla ne yhteensä yhdeksällä eri nopeustestillä.

Sekä Google Chrome, Microsoft Edge että Mozilla Firefox kävivät läpi tuttuja ja vähän tuntemattomiakin testejä (SunSpyder, Octane, Kraken, JetStream, MotionMark, Speedometer, Basemark, WebXPRT ja HTML5Test).

Chrome esiintyy edukseen erityisesti html 5 -testeissä.

Voittajaksi selviytyi tällä kertaa Chrome.

VentureBeat ajoi mittaukset Surface-kannettavalla, jossa oli nykyaikainen tuplaydinsuoritin (Intel Core i5-7200U, neljä säiettä), kahdeksan gigatavua muistia ja 256 gigatavun ssd-levy. Selaimista oli testihetkellä käytössä se uusin mahdollinen versio (Chrome 67, Firefox 61 ja Edge 42).

Vähemmän yllättäen valmistajan mahdollinen ”oma” testiohjelma suosi usein myös omaa selainohjelmistoa, mutta kun testejä on niinkin monta kuin yhdeksän erilaista, lopputulosta voi silti pitää tarpeeksi luotettavana.

Vaikka Chrome pärjäsi kokonaisuutena parhaiten, käytännön eroavaisuudet eivät lopulta ole niin merkittäviä, kunhan tietokone ei ole sieltä hitaammasta päästä.

toistaiseksi selaimen – tai ainakin yhden näistä kolmesta isosta nimestä – voi siis yhä valita käytettävyyden sekä omien mieltymysten perusteella, ja pääosin suorituskyvystä tinkimättä.