Minin mielestä nykymallin muodot ovat niin onnistuneet, että niihin ei ole uudistuksen yhteydessä kajottu. Edessä ja takana on nyt ledivalot, joista takavaloissa on Union Jackin eli Iso-Britannian lipun kuvio. Muita pieniä parannuksia ovat uudet kaksiulotteiset merkit, väripaletin muutokset ja kiiltävän musta koristepaketti koriin.

Sisällä on uusi ohjauspyörä, parempi äänentoisto ja kaikissa malleissa vakiovarusteena tietoviihdejärjestelmän 6,5-tuumainen värillinen kosketusnäyttö. Lisävarustevalikoimalla on uutta ostettavaa, kuten muodin mukainen langaton älypuhelimen lataus. Paremman navigaattorin Mini Connected -järjestelmässä on nyt reaaliaikaiset liikennetiedot ja hovimestaripalvelu.

Tekniikka on lähes ennallaan, mutta jotain pientä siihenkin on tehty. Kun konepellin avaa, niin vastassa on kierrätetystä hiilikuidusta tehty moottorin suojus, jonka avulla on saatu vähennetty vähän painoa. Moottorin elektroniikkaa, öljyn saantia, imuilmakanavia ja jäähdytystä on kehitetty. Mini One -mallin kolmesylinterisen 1,5-litraisen bensiinimoottorin suurin vääntömomentti on kasvanut 10 Nm.

Uudeksi vaihteistoksi Miniin tulee 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti. Sen saa Mini One, Mini Cooper, Mini Cooper S ja Mini Cooper D -malleihin.

Uudistuneen Minin myynti alkaa pian ja ensimmäiset autot tulevat Suomeen keväällä.