Yhdistämällä perusmoottorin ja urheilullisen ulkonäön Mini on luonut uuden mallin, jolle voisi löytyä ostajia muualtakin kuin Iso-Britanniasta. Uudesta Mini 1499 GT:stä ei kuitenkaan kannata haaveilla saarivaltakunnan ulkopuolella, sillä kaikki 1 499 valmistettavaa yksilöä myydään siellä.

Moottorina on kolmesylinterinen 1,5-litrainen, joka kehittää 75 kilowattia. Kuten teholukemasta voi jo aavistaa, suorituskyky ei ole räjähtävä, vaan kiihdytys nollasta sataan vie aikaa vähän yli kymmenen sekuntia.

Ideana onkin ollut kohtuullinen hinta, ainutlaatuisuus ja ajamisen hauskuus. Ostajat voivat valita omansa joko valkoisena tai mustana. Valkoisissa autoissa on mustat koristeteippaukset ja mustissa kultaiset.

Ulkonäköä piristävät mustat 17-tuumaiset vanteet, tummennetut ikkunat ja John Cooper Worksin etu- ja takapuskurit, sivuhelmat ja kattospoileri.

Sitä ajamisen hauskuutta luodaan urheilullisella jousituksella. Edessä istutaan tukevasti sporttisesti muotoiluilla istuimilla. Sisustusta on kohennettu JCW-merkeillä ja -ohjauspyörällä sekä mustilla hiilikuitumaisilla koristeilla.