Helsingin Messukeskuksessa on marraskuisena viikonloppuna (9.–11. marraskuuta) todella hieno kattaus kolme viikkoa sitten Pariisin autonäyttelyssä esitellyistä uutuuksista. Suurin osa niistä ei ole koeajettavissa, mutta tilaisuudessa on mahdollisuus päästä lähes kahdensadan uuden automallin ohjauspyörän taakse.

Kian anti Messukeskuksessa on Kian Ceed-mallisarjan täydentävä ProCeed. Se on muuttunut sukupolven vaihdoksen yhteydessä kolmeovisesta tyylikkääksi farmarimalliksi. Muotoilultaan se kuuluu niin sanottujen shooting brake -mallien joukkoon. Yleensä tuo tarkoittaa vähäisiä tiloja, mutta ProCeedin tavaratila on vain vähän tavallista farmaria pienempi. Auton urheilullisuutta korostetaan sillä, että sitä tuodaan vain GT Line -varustein tai 150 kilowatin tehoisella bensiiniturbolla varustettuna GT:nä.

Pariisin suurimmat yllättäjät olivat BMW:n 3-sarjan ja Mercedes-Benzin B-sarjan uudet sukupolvet, jotka pidettiin visusti poissa julkisuudesta ennen paljastusta mediapäivänä. Vain kuukausi ensiesittelynsä jälkeen kaksikko on Suomessa kansan ihailtavana. Vielä tuoreempi uutuus on Volkswagenin pieni katumaasturi T-Cross, joka näytetään torstaina 25. lokakuuta,

Uutuusanti ei suinkaan lopu tähän. Aika moni Suomessa ennen näkemättömistä automalleista on katumaasturi. Audin sähköauto e-tron, Seatin nykyisiä suurempi Tarraco ja täysin uusi Toyota RAV4 kuuluvat kaikki tuohon sarjaan.

Lisäksi nähtävänä on uusi automerkki Cupra, jonka ensimmäinen malli Ateca kuuluu sekin katumaastureiden joukkoon.