Blackhawk-helikoptereita, liittovaltion agentteja ja kumoon potkittuja ovia. Niistä oli Yhdysvalloissa sijaitsevan aurinko-observatorion perjantai tehty.

CNETsivusto kertoo FBI-agenttien rynnäköineen sisään aurinkoa tutkivaan observatorioon Sunspotin kaupungissa New Mexicossa.

Kukaan ei tiedä, mistä operaatio johtui – ei edes siinä avustanut paikallinen poliisi.

Paikalliset silminnäkijät kertovat agenttien evakuoineen rakennuksen ja sormeilleen (tai asentaneen) antenneja ja muuta laitteistoa. Myös viereisen Sunspotin postitoimiston työntekijät passitettiin kotiin.

Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee se, että kukaan ei tiedä, mistä operaatio johtui – ei edes siinä avustanut paikallinen poliisi.

”Kukaan ei kertonut meille mitään”, piirikunnan sheriffi Benny House kertoo paikallislehti Alamogordo Daily Newsille.

Viisi päivää välikohtauksen jälkeen aurinko-observatorion kotisivuille ilmestyi tiedote, jossa kerrotaan tutkimuslaitoksen olevan toistaiseksi suljettu.

”Observatoriota hallinnoiva Astronomiaa tutkivien yliopistojen yhdistys (AURA) käsittelee parhaillaan turvallisuusongelmaa. Tutkimuslaitoksen evakuaatio on väliaikainen, ja avaamme sen jälleen heti olosuhteiden salliessa”, tiedotteessa kerrotaan.

Sillä välin FBI on pysynyt tapauksesta täysin vaiti. Ja kuten odottaa sopii, ovat internetin salaliittoteoreetikot vetäneet foliosta taitellun mietintämyssynsä päähän tapauksen aukkoja täyttääkseen.

”Jotkut ovat esittäneet evakuaation liittyvän valtiovallan pyrkimykseen salata alien-löytö tai Auringon roihupurkaus”, CNET kirjoittaa.

Redditissä keskustelijat ovat ehdottaneet myös maanläheisempää selitystä. ”Kenties vieras valtio on yrittänyt käyttää observatorion antenneja vakoillakseen White Sandsin rakettitukikohtaa.”

Viimeksi, kun New Mexicon autiomaassa tapahtui kummia, saimme transistorin. Odotamme mielenkiinnolla, miten mysteeri tällä kertaa auttaa ihmiskuntaa…