mitsubishi_logoMitsubishi Corporation on vuonna 1870 perustettu yhtiö, joka valmisti aluksi laivoja. Suureksi konserniksi kasvanut yhtiö teki vuonna 1917 Japanin ensimmäisen sarjavalmisteisen auton, mutta Fiatiin perustunut Mitsubishi Model A oli liian kallis, eikä niitä tehty kuin 22 kappaletta. Seuraavat vuosikymmenet yhtiö keskittyi tavara-autoihin lukuun ottamatta vuonna 1934 tehtyä PX-33 dieseliä. Toisen maailmansodan aikaan Mitsubishi teki monen muun autonvalmistajan tapaan lentokoneita.

Mitsubishi palasi henkilöautojen pariin vuonna 1960 esitellen mallit 500 ja Minica. Pari vuotta myöhemmin oli vuorossa Colt, joka edelleen kehitettynä oli yhtiön ensimmäinen vientimalli. Suomeen Mitsubishi-autot rantautuivat vuonna 1976 ja meillä suosituimpia malleja olivat Colt, Lancer ja Galant. Vuonna 1982 esitelty maasturi, Pajero oli meillä erittäin suosittu malli. Sen nelivedon innostamana myös Galantista ja Lancerista tehtiin nelivetoiset mallit, jotka menestyivät erinomaisesti ralleissa.

Mitsubishi myynti on keskittynyt 2010-luvulla vahvasti katumaastureihin. Pienempi niistä on ASX ja suurempi Outlander, ja kaksikko kattaa Suomessa leijonanosan Mitsubishien rekisteröinneistä.

Lue myös:

Näytä kaikki Mitsubishi-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.