Jokavuotiseen tapaan elokuun kolmannella viikolla Kaliforniassa huutokaupataan autoja kymmenien miljoonien arvosta.

Ensi viikonloppuna on myynnissä yksi maailman harvinaisimmista autoista, Plymouth XNR, sillä sitä valmistettiin vain yksi kappale. Vuonna 1960 Chryslerin muotoiluguru Virgil Exner halusi lisätä yhtiön mallistoon kaksipaikkaisen avoauton. Kuusisylinterisen 184 kW:n tehoisen moottorinsa avulla auto saavuttaa 240 km/h huippunopeuden.

Mutta kuten autohistoriaa tuntevat tietävät, projektille ei näytetty vihreää valoa eli sitä ei otettu tuotantoon. Sen sijaan auto lähetettiin takaisin Carrozzeria Ghialle Italiaan, missä se oli rakennettu.

Sieltä XNR päätyi välivaiheiden kautta Iranin shaahin autotalliin. Auto myytiin ja se katosi, kunnes 1980-luvun alussa autokeräilijä Karim Eddie löysi sen Beirutista maanalaiseen autotalliin piilotettuna.

Hän osti auton ja kuljetti sen turvataloon ja aikanaan Yhdysvaltoihin. Parikymmentä vuotta myöhemmin auto oli täysin entisöity. Ongelmana oli auton ainutlaatuisuus, sillä varaosia konseptiin ei tietenkään ollut saatavana, vaan puuttuvat osat piti valmistaa. Nyt auto on kaupan, eikä sille ole harvinaisuutensa vuoksi annettu edes hinta-arviota.