Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan moottoritien maksiminopeus voitaisiin kokeiluluonteisesti nostaa 120 km/h:sta 130 km/h:een, kirjoittaa Keskisuomalainen.

”Lainsäädännölliset edellytykset ovat tällä hetkellä siihen, että nopeusrajoitusten nostamista voidaan arvioida kokeiluluonteisesti ja esimerkiksi tietyillä tieosuuksilla ja liikennetilanteen sen salliessa”, Berner sanoo Keskisuomalaisessa.

Hänen kommenttinsa ovat vastaus kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) kirjalliseen kysymykseen, Siinä Heinonen tiedusteli hallituksen halukkuutta käynnistää kokeilu, jossa nopeusrajoitusta nostetaan Helsinki–Tampere-moottoritiellä 130 kilometriin tunnissa tämän hallituskauden aikana.

Bernerin mukaan arvion tekee tarvittaessa Liikennevirasto, kun arvio vaikutuksista ja tekniset mahdollisuudet kokeilun toteuttamiseen on selvitetty.

Heinonen perusteli Keskisuomalaisen mukaan esitystään muun muassa sillä, että autojen turvallisuus on parantunut ja autojen väliset turvallisuuserot ovat tasoittuneet. On kuitenkin selvää, että jos nopeuksia nostetaan, se myös kasvattaa autojen kulutusta ja päästöjä.