Vaikka Morgan on merkkinä ja Plus 8 -mallina Suomessa lähes tuntematon, sillä on merkittävä sija automaailmassa. Morganin erikoisuuksiin ovat kuuluneet puinen korikehikko ja etuakseliston rakenne, joka on kotoisin 1900-luvun alkupuolelta. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1911 valmistamalla kolmepyöräisiä urheiluautoja.

Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä Morgan esittelee Plus 8 50th Anniversary Special Editionin, jota valmistetaan, kuinka ollakaan, vain 50 kappaletta. Ne myydään yhtiön vähittäismyyjien kautta, mutta hintaa ei ole vielä kerrottu. Luultavasti nyt on jo myöhäistä innostua asiasta, sillä Morgan-harrastajat ja -keräilijät ovat varmaan varanneet kaikki yksilöt.

Morganin mukaan kevyelle alumiinirungolle tehdyt erikoismallit ovat viimeiset 50 Plus 8 -mallia, jotka Morgan valmistaa BMW:n 4,8-litraisella V8-moottorilla varustettuina. Morgan Plus 8 painaa 1 100 kiloa, joten se on yksi maailman kevyimmistä V8-moottorilla varustetuista autoista. Auto kiihtyy nollasta sataan 4,5 sekunnissa ja saavuttaa 250 km/h huippunopeuden.

Miltä Morgan Plus 8 50th Anniversary Special Edition näyttää, saadaan selville maaliskuun 6. päivänä Genevessä.

Juttu julkaistu 13.1. Juttua päivitetty 15.1. kello 13:21. Auton korikehikko on puinen, ei runko, vastoin kuin jutussa aiemmin luki.