Simpanssi on ikään kuin moderni versio Monkeysta. Mopossa on täysin sähköinen voimalinja ja sille luvataan 60 kilometrin toimintamatkaa. Laitteen huippunopeudeksi ilmoitetaan 19 mailia, eli noin 30 kilometriä tunnissa.

Mopon 350 wattinen sähkömoottori saa voimansa Li-ioni-akusta, jonka kerrotaan latautuvan täyteen vain tunnissa käyttäen normaalia 12 voltin pistorasiaa. Motochimp käynnistetään digitaalisella avaimella Segwayden tavoin.

Motochimp näyttää siltä kuin se olisi tullut suoraan pienen lapsen kynästä. Vanda Electricsin toimitusjohtaja Larissa Tanin mukaan juuri siitä on kyse, sillä pyörä perustuu kymmenenvuotiaan tytön alkuperäiseen luonnokseen.

motochimp-006_web

Mopo, mutta ei ihan

Suomen ja monien muiden Euroopan maiden lainsäädännön mukaan Motochimp luokitellaan mopoksi, sillä sen rakenteellinen huippunopeus ylittää sallitun 25km/h. Muilta ominaisuuksiltaan se sopisi ryhmään ”kevyet sähköajoneuvot”.

Esimerkiksi Bultaco Brincon kilpailijaksi täysiverisenä 45km/h kulkevana mopona siitä ei kuitenkaan ole, mutta kaupunkikruisailuun se sopinee helppokäyttöisyytensä puolesta erinomaisesti.

Suuria ja pieniä visioita

Vanda Electrics tunnetaan myös Dendrobium-sähkösuperauton kehittäjänä. Dendrobiumin luvataan tuottavan jopa 1500 hevosvoimaa, mikä on enemmän kuin suomalaisessa Toroidion 1MW-autossa. Dendrobium on kuitenkin kehityksessään kaukana Toroidionista, sillä autosta ei ole toistaiseksi esitelty vielä edes konkreettista konseptimallia.

Motochimp puolestaan on tulossa myyntiin Japanissa jo lähiaikoina ja Vanda Electricsin aikomuksena on tuoda laite myöhemmin myös Euroopan markkinoille. Euroopan hinnaksi arvioidaan noin 1800 euroa.