Suomen Motoristit ry, Smoto järjesti päivää varten Mobility Test Helsinki -kokeen, joka ajettiin 12 kilometrin mittaisella reitillä Konalasta Helsingin keskustaan Kampin linja-autoaseman läheisyyteen.

Koe suoritettiin tiistaiaamuna kello 7.30 henkilöautolla, sähkömoottoripyörällä, moottoripyörällä, moposkootterilla, sähköpolkupyörällä (25 km/h) sekä linja-autolla.

Sähkömoottoripyörä ja mopo selvisivät reitistä nopeimmin. Ne käyttivät reittiin 28 minuuttia. Henkilöauto käytti 34 ja linja-auto 40 minuuttia.

”Moottoripyöräily tuo selviä etuja kaupunkiliikenteeseen. Se vie vähän tilaa ja on nopea, ja haitalliset päästöt jäävät autoja pienemmäksi”, Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja, Harley-Davidsonin Suomen ja Norjan verkostopäällikkö Mikko Summa sanoo.

Smoton mukaan moottoripyörä on kestävän kehityksen mukainen liikkumisväline niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. Kaupunkiajossa moottoripyörän kulutus on noin puolet henkilöauton polttoaineenkulutuksesta ja tulevaisuudessa moottoripyörät tulevat yhä ilmastoystävällisimmiksi sähkömoottorilla varustettujen mallien yleistyessä.

Prätkällä töihin -päivän järjestää uusi moottoripyöräalan yhteistyöfoorumi, joka kokoaa verkostoksi alan toimijat – moottoripyörien ja mopojen sekä niihin liittyvien palvelujen maahantuojat, kauppiaat, harrastajat ja sidosryhmät.