Ilmaisen Mozilla Send -palvelun toimintaperiaate on yksinkertainen: avoimeen lähdekoodiin perustuva järjestelmä salaa tiedoston lähettäjän päässä, ja siirtää sen hyvin suojatulle palvelimelle, josta tiedoston pääsee lataamaan linkin kautta.

Mikäli tiedostoa ei ole ladattu 24 tunnin aikana, se poistetaan automaattisesti Mozillan palvelimelta. Tiedosto hävitetään tietenkin välittömästi myös latauksen päätyttyä.

Tiedostokoon teoreettinen enimmäisraja on kehittäjien mukaan kaksi gigatavua, mutta käytännössä Send lienee parhaimmillaan alle gigatavun kokoisilla tiedostoilla. Salaaminen ja purkaminen suoritetaan nimittäin tietokoneen selainohjelmistossa, eikä kukaan pidä odottelusta. Samasta syystä Send ei edellytä mitään lisäosia, vaan kaikki toimivuus on periaatteessa selaimessa itsessään.

Testausvaiheeseen edennyt Mozilla Send perustuu AES-GCM-128 -salausalgoritmiin, jonka pitäisi olla riittävän turvallinen tavalliseen käyttöön. Toiminnallisuus nojaa Web crypto -rajapintaan ja ennen kaikkea selaimen JavaScript-ominaisuuksiin, minkä vuoksi menetelmää ei silti voi pitää täysin aukottomana. Siksi kehittäjät eivät suosittele palvelua esimerkiksi viranomaisille tai terveydenhuollon ammattilaisille.

Järjestelmässä lienee muitakin aukkoja ja/tai mahdollisia kipupisteitä, joita hyödyntämällä tietoturva saattaa olla uhattuna. Mozilla tosin vakuuttaa, että suojausta kehitetään aktiivisesti ja pitkällä aikavälillä. Myös avoin lähdekoodi tekee toiminnasta siinä määrin läpinäkyvää, että Send kannattaa pitää mielessä.

Semminkin kun sähköpostijärjestelmien tiedostorajat tulevat aika nopeasti vastaan, joten turvalliselle mutta ennen kaikkea helpolle tiedostonvälitysmenetelmälle luulisi olevan kysyntää.

Yhteensopivien selainohjelmistojen määrä kasvaa koko ajan, mutta palvelua pääsee kokeilemaan vaikkapa Mozillan oman Firefoxin kautta.