Viime vuonna moottoripyörämessut avasivat ovensa hyvin mollivoittoisissa tunnelmissa. Hallitus oli asettamassa moottoripyörille ja veneille käyttömaksua. Onneksi vero kaatui. Tällä kertaa tänään perjantaina avautuvat MP 18 Moottoripyörämessut avaavat ovensa huomattavasti positiivisemmissa tunnelmissa.

Nähtävää on vaikka kuinka.


Ks. myös:
Kaikki Tekniikan Maailman moottoripyörien käyttötestit
TM:n käyttötestipyörä KTM 125 Duke on esillä moottoripyörämessuilla – Testitaival katkesi moottorivikaan


MP-18 on monelle motoristille vuoden ensimmäinen kokoontumisajo. Messuilla nähdään tuttuja ja turistaan moottoripyöristä.

Yksi messujen odotetuin uutuus on Honda GL 1800 Gold Wing. Se on uudistunut aivan kokonaan. On vaikea keksiä, mitä vakiovarusteita siitä puuttuisi – ei kaiketi mitään. Niinpä hintalapussa seisoo messujen yksi suurimmista luvuista, 49 990 euroa. Toisaalta, tuo ei Gold Wing -harrastajia heilauta mihinkään suuntaan.

Yksi näyttelyn odotetuimmista matkapyöristä on Honda GL 1800 Gold Wing. Se on uudistunut kokonaan.

Edullisiakin moottoripyöriä on messuilla esillä. SWM Super Dual 650 X on mielenkiintoinen uutuus sorateille. Siinä on vakiovarusteita roppakaupalla. Pyörän mukana tulee takateline, keskiseisontatuki, pohjapanssari, moottorinsuojaraudat, jäähdyttimen suojat ja käsisuojat. Silti hintalapussa seisoo vain 10 590 euroa. Se on vähän uudesta seikkailupyörästä. 

BMW F 850 GS on myös uudistunut. BMW GS 1200 -mallit ovat saaneet kokonaan uuden mittariston: siinä on nykyään TFT-näyttö.

Probuust M1 on varustettu liki nelilitraisella BMW:n V8 moottorilla. Takapyörältä löytyy tehoa yli 260 kW!

KTM 790 Duke on kokonaan uusi nakupyörä, jossa on 790-kuutiosenttinen twini-moottori. Se haastaa lähinnä Yamahan MT-09:n ja Kawasakin Z 900 -mallit. Duken hintalapussa seisoo 13 413 euron luku.

Maahantuojan mukaan 790 Duke on ensimmäinen twini moottorilla varustettu KTM.

Kawasakin kuumin uutuus on Kawasaki Ninja H2 SX SE. Se on mekaanisesti ahdettu matkapyörä, jonka moottori tuottaa tehoa uskomattomat 147,1 kilowattia. Kaarre- ja led-toimiset ajovalot ovat vakiovarusteena.

Mittariston mukaan Kawasaki H2:n voimavarat riittävät noin 300 km/h huippunopeuteen.

Messujen toisessa hallissa on melkoinen määrä entisöityjä tai muuten rakenneltuja moottoripyöriä.

Yamaha NIKEN on kolmipyöräinen moottoripyörä, jota kuitenkin ohjataan kallistamalla.

TM:llä oma osasto messuilla

Tekniikan Maailman osastolla on purettu KTM 125 Duke. Sen käyttötestin piti kestää 20 000 kilometriä, mutta testi jäi kesken viimeisenä ajopäivänä. Testiä ajaneet kuljettajat ovat tavattavissa messuilla. Tervetuloa osastolle keskustelemaan juttuideoista lehteä varten ja kyselemään TM:n käyttötesteistä yleensä!

Tekniikan Maailma julkaisee KTM 125 Duken käyttötestin tilaajille verkossa lauantaina.

Tekniikan Maailman osastolla on purettu käyttötesti KTM 125 Duke. Sen kuljettajat ovat haastateltavissa messuviikonlopun aikana.

Messuilla on Euroopan suurin sisäkoeajorata. Asfaltoidulla radalla on mittaa 600 metriä. Radalla pääsee kokeilemaan peräti 45 eri moottoripyörämallia. Radalle pääsee ajamaan jopa ilman vaadittavaa ajokorttia, sillä kortittomille on omat ajovuorot.

Suljetulla alueella tapahtuvaan ajoon voi laittaa ”hiukan” enemmän nastoja kuin laki sallii…

MP 18 Moottoripyörämessujen avajaispäivälle perjantaille on järjestetty MP-messujen toimesta veloituksettomia bussikyytejä Itä-Helsingistä, Espoosta ja Helsingin keskustasta. MP-messubussin kyytiin pääsee näyttämällä ennakkoon ostettua messulippua.

Helsingin lähiliikenteen linja-autot ja raitiovaunut eivät kulje perjantaina poliittisen mielenilmaisun vuoksi. Junat kulkevat perjantaina normaalisti. 

Messukeskukseen MP-messuille pääsee kätevästi junalla. Kaikki junat pysähtyvät Pasilan asemalla, josta on 200 metriä matkaa Messukeskukseen.

Messukeskukseen MP-messubussilla

MP-messubussit kulkevat nonstoppina perjantaina 2.2. klo 9.30–18.00 Messukeskukseen ja sieltä pois määriteltyjä reittejä pitkin. Reittejä ajaa 4-5 bussia ja lähtöjen väli on noin puoli tuntia. Illalla kello 20 bussit lähtevät kuljettamaan MP-miittiin tulevia nuoria Messukeskukseen. Paluukyydit lähtevät klo 24. Bussit ja bussipysäkit tunnistaa MP-messubussi-kyltistä ja kyydit ovat messulipun ennakkoon ostaneille velotuksettomia.

Reitit:

Itä-Helsingistä: Vuosaaren metroasema – Itäkeskus/Turunlinnantie metroasema – Herttoniemi, K-supermarket Hertta – Teollisuuskatu, Vääksyntien pysäkki – Messukeskus

Espoosta: Kivenlahti, Pikkulaiva – Matinkylä, Iso Omena – Tapiola, Hotelli Garden – Otaniemi, Dipoli – Munkkiniemi, Huopalahdentie – Messukeskus

Helsingin keskustasta rengasreitti: Messukeskus – Töölön halli – Kiasma –  Hakaniemi – Sörnäinen – Messukeskus