Yllättävän moni kuvittelee, että Apple Music, Spotify, Tidal tai jokin muu vastaava suoratoistopalvelu jää ratkaisevasti jälkeen esimerkiksi cd-levyjen äänenlaadusta. Todellisuudessa suoratoistopalveluissa sovellettavat pakkausmenetelmät ovat niin kehittyneitä, että esimerkiksi Spotify-toistoa on erittäin vaikeaa tai jopa mahdotonta erottaa cd-äänestä.

Suoratoistettua musiikkia on aivan yhtä helppo kuunnella hifilaitteista tai kotiteatterin viritinvahvistimesta kuin kannettavasta pikkukaiuttimesta.

Sokkotestien perusteella (TM 17/2016) voimme myös sanoa, että Apple Music, Spotify ja Tidal tuottavat käytännössä yhtä hyvää ääntä. Siksi palvelu kannattaa valita musiikkivalikoiman ja käytettävyyden perusteella ilman huolta siitä, että ääni olisi jollain tapaa huono.

Suoratoistettua musiikkia kelpaa kuunnella jopa huippuluokan kaiuttimilla ilman, että pakkaustekniikan virheet alkavat häiritä. Mikäli ääni kuulostaa hifikaiuttimissa huonolta, vika on yleensä tuotannossa: koneilla jauhettu ja pikkukaiuttimia varten komp…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

Tilaa Kirjaudu