Vain harva huomasi viime kuussa Le Mansin 24 tunnin kilpailujen varikolla piileskelleen uuden super- tai hyperurheiluauton.

Autonäyttelyn sijaan DSD Design & Motorsport, josta kukaan ei ole koskaan kuullut mitään, päätti esitellä autonsa vähän yllättävässä paikassa.

Espanjalaisen yhtiön nimi ei maistu kielellä yhtä houkuttelevalta kuin vaikkapa Ferrari tai Pagani. Tämä on tunnustettu Espanjassakin, minkä takia he ovat nimenneet luomuksensa ”Boreasiksi” kreikkalaisen pohjoistuulen jumalan mukaan.

Muodoiltaan Boreas on näyttävä ja sopii mainiosti superautojen joukkoon. Inspiraation lähteenä ovat niin McLaren kuin Bugatti Chiron, mutta autoa ei voi syyttää kopioinnista, vaan se on riittävän omaperäinen.

Valmistaja, vai pitäisikö sanoa suunnittelija, ei anna tarkkaa tietoa auton tekniikasta. Se on kuitenkin lataushybridi, jolla pääsee valmistajan lupauksen mukaan yhdellä latauksella sata kilometriä.

Tehoa on yli 700 kilowattia eli 950 hevosvoimaan, mikä riittää kiihdyttämään auton nollasta sataan valmistajan mukaan 2,8 sekunnissa, ja auton pitäisi saavuttaa 380 km/h huippunopeus.

Tuotannon luvataan alkavan joulukuussa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, onko tämä kaunis tarina tarua vai totta.