Eilen näytimme, miltä näyttää kolmeovinen Volkswagen Golf ja tänään on vuorossa Kian näkemys vastaavasta Ceedistä.

Virallisesti uusi kolmiovinen Kia Ceed esitellään Golfin tapaan kuun lopulla Pariisin autonäyttelyssä. Volkswagen ei ole tehnyt suurta eroa 3- ja 5-ovisen välillä, mutta Kialla ne eroavat toisistaan jo nimestä alkaen. Ensimmäisen sukupolven tapaan myös uutta kolmiovista kutsutaan Pro Ceediksi.

Vuoden 2013 alkupuoliskolla myyntiin tuleva Pro Ceed poikkeaa koriltaan viisiovisesta sisarestaan melkoisesti. Erot alkavat toden teolla A-pilarista eli tuulilasista taaksepäin. Kattolinja on täysin erilainen ja takalokasuojia on korostettu voimakkaasti. Takana on aivan uudet valot ja takaluukku on kaventunut ja pienentynyt. Keulalla sumuvalot ovat saaneet ympärilleen kromilistan.

Sisustuksessa ei ole suurtakaan muutosta mallien välillä ellei sellaiseksi lasketa erilaista verhoilua ja panelointia. Moottoreista ei ole vielä kerrottu mitään, mutta perusmoottorit lienevät samat kuin Ceedissä. On mahdollista, että huippumalliksi esitellään ahdetulla 1,6-litraisella suorasuihkutusmoottorilla varustettu ”GTI”.