Viime viikolla kirjoitimme Lontoon viemäreistä löytyneestä jättimäisestä rasvatukoksesta, joka painaa useiden tonnien verran ja jonka siivoamiseen voi kulua viikkoja.

Nyt Sveitsissä on paljastunut hieman erikoisempia viemärintukoksia. Uutistoimisto Bloomberg kertoo, että Sveitsissä on paljastunut viime aikoina useita tapauksia, joissa 500 euron setelit ovat tukkineet vessojen viemäreitä.

Bloombergin mukaan sveitsiläiset tutkijat yrittävät parhaillaan selvittää, miksi joku on yrittänyt vetää vessanpöntöstä alas kymmenien tuhansien eurojen edestä seteleitä muun muassa UBS Group -pankin Geneven-konttorissa.

Ensimmäiset 500 euron setelit löytyivät joitakin kuukausia sitten vessasta lähellä pankkiholvia, joissa on satoja tallelokeroita.

Muutamaa päivää myöhemmin lisää seteleitä löytyi kolmen läheisen ravintolan vessoista. Seteleiden poistaminen viemäreistä maksoi tuhansia euroja korjauskustannuksina.

Yhteensä poliisit ovat saaneet kymmenien tuhansien eurojen edestä turmeltuneita seteleitä. Monet seteleistä on leikattu saksilla.

Seteleiden tuhoaminen ei ole rikos Sveitsissä, mutta”tämän tarinan takana täytyy olla jotain”, sanoo Geneven syyttäjänviraston tiedottaja Henri Della Casa Bloombergin mukaan.

UBS-pankki ei ole kommentoinut tutkimuksia.