Jokainen voi itse päättää, onko 100 000 dollaria eli yli 80 000 euroa sopiva vai järjetön hinta Toyotan maasturista. Joka tapauksessa auto on tänään viimeistä päivää myynnissä osoitteessa BringATrailer.com.

Vihreä Toyota FJ40 on samanlainen kuin aikanaan Suomessakin myynnissä olleet maasturit. Kolmenkymmenen vuoden aikana sen matkamittariin on kertynyt ainoastaan vähän yli viisituhatta mailia eli reilusti alle kymmenentuhatta kilometriä. Myynti-ilmoituksessa on runsaasti kuvia, jotka todistavat auton olevan samassa kunnossa kuin Japanista tehtaalta lähtiessään.

Auto on ollut uudesta lähtien hyvässä hoivassa, sillä ensimmäinen omistaja päätti sijoittaa sen varastoon. Mattotehtailija suojasi auton huolella, ja hänen unelmanaan oli ottaa se jonain päivänä uudelleen käyttöön ja lähteä kiertämään autolla Yhdysvaltojen kansallispuistoja. Hän kuitenkin kuoli vuonna 2000 ennen kuin ehti toteuttaa haaveensa.

Perhe myi auton Toyota Land Cruisereiden entisöintiin erikoistuneelle Jonathan Wardille, joka huolsi auton ensimmäistä kertaa lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Ward myi auton edelleen ystävälleen ja nyt FJ40:lle etsitään hyvää kotia.

Auto on Wardin mukaan upeassa alkuperäiskunnossa lukuun ottamatta vuonna 2000 jälkeenpäin asennettua ilmastointilaitetta. Senkin asennus on tehty niin, että laitteen saa kätevästi pois, mikäli haluaa tehdä autosta täysin alkuperäisen.

Tarjoukset lähtivät liikkeelle varovasti alle kymmenestätuhannesta dollarista, mutta sitten hypättiin ensin 84 000 dollariin ja sitten tuli pyöreä sadantuhannen dollarin tarjous. Se on vakuus, siitä, että joku keräilijä haluaa antaa autolle hyvän kodin.