Moni suomalainen dieselautoilija on alkanut epäillä, että heidän seuraava autonsa ei tule olemaan diesel, kertoo Kauppalehti.

Kauppalehti kertoo IRO Researchin tekemästä Tuhat suomalaista -kyselystä, jossa on kartoitettu auton omistajien tunnelmia autoilun tulevaisuudesta.

Kysely kertoo, etät autoilevista suomalaisista 68 prosenttia ottaisi seuraavaksi autokseen bensiiniauton. Vain 28 prosenttia harkitsee dieseliä.

Bensiinikäyttöisellä autolla ajavista lähes 80 prosenttia aikoo jatkossakin ajaa bensa-autolla, mutta dieselautolla ajavat epäröivät paljon enemmän: vain 55 prosenttia ottaisi varmasti tai melko varmasti seuraavaksi autokseen dieselin, kertoo Kauppalehti.

”Joitakin vuosia sitten auton piti olla diesel, sillä kuka nyt bensalla ajaisi? Sitähän pidettiin ekokatastrofina. Nyt Saksan tilanne voi heijastua tännekin, se näkyy vastauksissa”, sanoo Kauppalehdessä asiakkuusjohtaja Vesa Väisänen IROResearchista.

Tutkimuksesta ilmenee, että sähköautot eivät välttämättä nouse ainakaan nopeasti dieselin korvaajiksi.  Sähköautoa voisi harkita edes melko varmasti vain 9 prosenttia vastaajista.

Kauppalehti kertoo, että tutkimuksen mukaan vastaajien tiedot sähköautoista ovat hyvin vaatimattomat.

”Se on hämmentävää verrattuna siihen, miten paljon sähköautoista kirjoitetaan ja puhutaan. Vain 31 prosenttia vastaajista on jollakin tapaa jyvällä sähköautoista. Miehet tietävät niistä tai ovat ainakin tietävinään, mutta naiset ovat aivan ulalla”, sanoo Väisänen Kauppalehdessä.