Surkea kuvan- ja äänenlaatu olisi jo sellaisenaan hyvä syy lopettaa Netflixin tilaus.

Pilalle pakattu palikkamössö, epäsäännöllisesti nykivä liiketoisto tai ponneton ääni eivät ole tätä päivää. Mutta entäs kun valikoimakin on suppea, uutuuksia tulee harvakseltaan ja nyt vielä nostetaan hinnat pilviin?

Siis warettakaa ja sanokaa riistolle ei! Ettäs kehtaatte, Netflix. Konkurssia teille.

Mutta tottahan se on: suoratoistopalvelun tilausmaksu nousee marras-joulukuun aikana eurolla tai kahdella, mikä on herättänyt keskustelua verkossa.

Tilanteen voi tosin nähdä niin monella tapaa.

ESIMERKIKSI ALLEKIRJOITTANUT on ollut Netflixin tyytyväinen asiakas alusta alkaen, ja nykyisin käytössä on parhaan kuvanlaadun sisältävä perhesopimus.

Ja tilaukseni myös pysyy voimassa riippumatta siitä, että internet on väärässä.

Netflixin tuottama kuvan- ja äänenlaatu ei tietenkään ole ultra hd blu-ray -levyn tasoa, mutta kun harva elokuva tai tv-sarja kestää edes yhtä katselukertaa, muovilevyjen hamstraaminen lisäbittien nimissä tuntuu kivikautiselta.

Palvelun valikoimakin riittää enemmän kuin hyvin ja uutuuksiakin tulee ihan sopivasti, koska ruudun äärellä ei ole mikään pakko viettää kaikkea vapaa-aikaansa.

Niinpä hintaa voisi nostaa lisääkin, jos sillä pääsisi eroon jatkuvista vinkujista ja netin vesilasimyrskyistä.

EIHÄN SIITÄ OLE kauaakaan, kun jonkin herttaisen yhdentekevän elokuvan nimissä vierailtiin videovuokraamossa, josta levyn saattoi (ehkä) saada mukaansa. Joskus levyjä jopa varattiin ennakkoon, koska tiettyä nimikettä tuli vuokralle vain tietty määrä.

Saattavatpa jotkut muistaa myös iki-ihanat vhs-kasetit, joiden ”kuvanlaatu” oli parhaimmillaan niillä ensimmäisillä onnekkailla vuokraajilla.

Kasetteja oli kiva kelata katselun jälkeen. Muuten tuli sakko.

Olisiko se sakko ollut silloisessa rahassa juurikin sen parin euron verran?