Microsoft muutti jälleen mieltään. Siitähän ei taida olla montaakaan vuotta, kun yritys rummutti julkaisevansa kokonaan uuden käyttöjärjestelmäversion säännöllisin väliajoin. Pian tulikin Windows 10, jonka myötä Microsoft halusi siirtyä vuosittaisiin päivityksiin.

Nyt viimeisin tieto kertoo, että isoja päivityksiä tuleekin vastaisuudessa jo kahdesti vuodessa. Voi tätä ilon ja onnen määrää.

No, taustalla lienee ajatus siitä, että kaksi Microsoftin johtotähteä – sekä Windows että Office – kehittyisivät päivityksineen samassa tahdissa, mikä tuntuu sinänsä järkevältä.

Toisin sanoen: Windows 10 saa seuraavan suuren päivityksensä jo alkusyksyn aikana, vaikka Creators Update on vasta tullut uunista ulos. Koodinimellä ”Redstone 3” kulkeva tuleva versio on toki vielä varhaisessa vaiheessa, joten sen sisällöstä ei tiedetä paljon.

Mitä ilmeisimmin mukana tulee parannuksia käyttöjärjestelmän virranhallintaan, jolla kannettavien laitteiden akuista saadaan rutistettua arvokkaita lisäminuutteja. Nimittäin viimeisin käyttöjärjestelmän Insider Preview Build -kehitysversio keskittyy suorittimen resurssien hallintaan ja taustalla toimivien sovelluksien kuorman keventämiseen, mikä vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvältä.

Vaikka Windows 10 -käyttöjärjestelmän ympärillä vellovista lukuisista kohuista ja ongelmista olisi siis mitä mieltä tahansa, sitä ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö Microsoft pyrkisi tosissaan viemään ekosysteemiään eteenpäin.

Tavallaan on pakkokin, sillä Windows ei ole enää aivan niin ylivoimaisessa asemassa kuin vielä tämän vuosikymmenen alussa.

Perinteisten tietokoneiden suosio tuskin ainakaan kasvaa, joten käyttöjärjestelmän ja sen tarjoamien ominaisuuksien merkitys vastaavasti korostuu. Eikä kai kukaan ole nykyään kiinnostunut maksamaan täysin uudesta Windows-versiosta muutaman vuoden välein? Juuri siksi yhden tai nyttemmin kahden vuosittaisen päivityksen mukanaan tuomat ongelmat on syytä joko oppia sietämään tai sitten vaihtaa käyttöjärjestelmää.

Jälkimmäinen on yhä erittäin, erittäin suositeltava vaihtoehto, mutta kaiken maailman ongelmista puhuttaessa lienee syytä muistella vaikka Windows Vistaa, jonka tukikin loppui vasta hiljattain.

Tuohon viritykseen verrattuna Windows 10 näyttää ja tuntuu sittenkin aika hyvältä, eikö totta?