BSCB eli Best selling cars blog on kirjannut vuoden tauon jälkeen eniten myydyt automallit 173 maasta. Tilasto ei ole tieteellisen tarkasti paikkansa pitävä, sillä osassa maista etenkin Afrikassa varsinaisten myyntitilastojen saaminen käyttöön on vaikeaa tai suorastaan mahdotonta. Muutamissa maissa tieto myydyimmästä automallista perustuu paikallisen BSCB-avustajan tietoihin ja havaintoihin.

Ykkössijan jossain maailman maassa voi nostaa myyntiargumentiksi 63 automallia, joista peräti kolmetoista on Toyotan valmistamia. Kaksi vuotta sitten Toyotalla oli tällä listalla kymmenen eri mallia.

Seuraavaan sijaan on pitkä matka, sillä kuuden valmistajan neljä eri mallia ovat saavuttaneet ykkössijan jossain maassa. Kolmen ykkössijaa on Škodalla, Suzukilla ja Volkswagenilla. Mitsubishin ja Renaultin kaksi mallia ovat saaneet ykkössijan ja yhdellä mallilla on edustettuna 13 merkkiä. Niistä yllättävimpiä ovat Mercedes-Benz (Armenia) ja Smart (Monaco).

Avolavat ovat suuressa osassa maista suosituin autoluokka, vaikkei niiden myynti määrällisesti ole valtava. Syynä tähän on se, että ne ovat ykkösasemassa enimmäkseen alueilla, missä automarkkinat ovat pienet Aasian, Afrikan ja Oseanian pienissä maissa. Toisaalta avolava on ykkönen myös Kanadassa, Thaimaassa ja Yhdysvalloissa. Avolavamalli on eniten myyty 53 maassa, ja näistä ykkössijoista Toyota Hiluxilla on hallussaan 34 kappaletta.

Vaikka Toyota Hilux ei ole määrällisesti maailman eniten myyty automalli, maakohtaisesti tarkastellen se on aivan ylivoimainen. Toisella sijalla on Toyotan Land Cruiser, ja kolmannen sijan jakavat kahdeksalla maalla Isuzu D-Max sekä Toyota Corolla. Isuzulla oli kaksi vuotta sitten hallussaan vain kaksi maata, joten sen kehitys on ollut mainiota. Volkswagen Golf sen sijaan on menettänyt eniten myydyn automallin tittelillä mitattuna asemiaan putoamalla yhdeksästä neljään.

Automalli
Ykkösenä näin monessa maassa
Toyota Hilux 34
Toyota Land Cruiser 11
Isuzu D-Max 8
Toyota Corolla 8
Renault Clio 6
Škoda Octavia 6
Ford Ranger 5
Toyota Prado 5
Volkswagen Golf 5
Maruti Suzuki Alto 4
Toyota Yaris 4
Dacia Duster 3
Dacia Logan 3
Hyundai Tucson 3
Kia Rio 3
Peugeot 208 3
Toyota Camry 3
Chevrolet Onix 2
Dacia Sandero 2
Ford F-150 2
Kia Frontier 2
Mitsubishi L200 2
Ravon (Proton) Nexia R3 2
Suzuki Vitara 2
Toyota Avanza 2
Toyota Hiace 2
Dacia Dokker 1
Fiat 500 1
Fiat 500 L 1
Fiat Egea 1
Fiat Panda 1
Ford Fiesta 1
Ford Focus 1
Honda N-Box 1
Hyundai Accent 1
Hyundai Grandeur 1
Hyundai i10 1
Kia Picanto 1
Kia Sportage 1
Lada Vesta 1
Mazda3 1
Mercedes C-sarja 1
Mitsubishi Outlander 1
Nissan Hardbody 1
Nissan Patrol 1
Nissan Qashqai 1
Nissan Versa 1
Perodua Axia 1
Pyeonghwa Samchunri 1
Renault Symbol 1
Saipa Pride 1
Seat Leon 1
Škoda Fabia 1
Škoda Rapid 1
Smart Fortwo 1
Suzuki Carry 1
Toyota Alphard 1
Toyota Aygo 1
Toyota Fortuner 1
Toyota Tacoma 1
Toyota Vios 1
Toyota Wigo 1
Volvo XC60 1
Volkswagen Gol 1
Volkswagen Polo 1
Volkswagen Tiguan 1
Wuling Hongguang 1