Aseilla ei tietenkään saisi leikkiä, mutta nämä ”leikkipyssyt” ovat tavallista vaikuttavampia.

Japanilainen lukiolainen on herättänyt muun muassa Popular Mechanics – ja Firearm Blog -sivustojen huomion tekemillään puisilla jäljennöksillä eri armeijoiden käyttämistä aseista.

Kuvia luomuksista on julkaistu ja julkaistaaan edelleen Komatsu Factory -nimisessä Facebook-ryhmässä. Sen takana on nimettömänä pysyttelevä japanilainen lukiolainen.

Puisissa aseissa on vaikuttavan paljon yksityiskohtia, kuten lippaita ja liipaisimia.

Tässä on esimerkiksi klassinen AK-47.

Jotkut aseista ovat myös sellaisia, että ne voi purkaa ja koota aitojen aseiden tavoin. Yksi taidonnäytteistä on puinen Smith & Wesson 9-millinen pistooli, jonka voi purkaa rungoksi, piipuksi ja luistiksi.

Sivustolla on esitelty monenlaisia aseita, ja uudemmat aseet ovat muuttuneet entistä kehittyneimmiksi. Joihinkin aseisiin on lisätty realistisuutta maalaamalla osia niistä mustaksi.

Yksi uusimmista aseista on jäljennös Yhdysvaltain puolustusvoimien M110-kivääristä, jossa on mukana puinen lipas, johon voi laittaa puisia 7,62 millin luoteja.

Aseita ei kuitenkaan tietenkään voi käyttää siihen, että niillä voisi oikeasti ampua luoteja. Lisää kuvia voi katsoa täältä.