Tässä on juttu, josta – anteeksi sanaleikki – mehut eivät ole vielä puristettu loppuun.

Tekniikan Maailman kirjoitti aiemmin tällä viikolla kohutusta yhdysvaltalaisyhtiö Juicerosta, joka on kehittänyt samannimisen 400 dollaria maksavan luksusmehukoneen.

Uutistoimisto Bloomberg nimittäin paljasti Juiceron mehukoneesta kiusallisen bugin. Uutistoimiston testeissä käy ilmi, että ihminen pystyy puristamaan mehun pois paljain käsin Juiceron mehupussista aivan yhtä hyvin ja jopa nopeammin kuin mitä Juiceron kone tekee.

Sijoittajilta kymmeniä miljoonia dollareita kerännyt yhtiö laski mehukoneensa hintaa 699 dollarista 399 dollariin.

Bloomberg kertoi, että sen testissä pussin tyhjennys mehusta käytännössä kokonaan kestää 90 sekuntia, kun taas 400 dollarin kone käyttää siihen kaksi minuuttia. Juttu herätti mielikuvan, että iso ja kallis Juicero-kone ei ilmeisesti tee muuta kuin tyhjentää mehupussin lasiin.

Uutinen sai Juicero-yhtiön kriisinhallintamoodiin, ja yhtiön pääjohtaja Jeff Dunn julkaisi puolustuspuheenvuoron Medium-palvelussa torstaina.

Dunn muistuttaa, että 400 dollarin mehunpuristimen todellinen arvo on se, että kiireinen isä voi tehdä itselleen jotain hyvää samalla kun hän valmistelee lapsiaan kouluun ilman, että tarvitsee valmistella aineksia ja puhdistaa mehukonetta.

Lisäksi Dunn julkisti oheisen videon siitä, mitä tapahtuu jos mehukoneeseen laitettavan pussin leikkaa auki. Videon on tarkoitus ilmeisesti osoittaa, että mehukone oikeasti tekee jotain puristamalla vihanneksista irti mehua. Lopputulos ei vain ole kovin viettelevä.

Dunn lupaa myös palauttaa rahat kaikille tuotteen ostaneille asiakkaille seuraavan 30 päivän ajan, jos he haluavat palauttaa tuotteen.