Sekä Acer että Asus tuovat alkuvuodesta myyntiin näyttöjä, joissa yhdistyvät vaativan tietokonepelaajan miltei kaikki toiveet. Mahdollisesti myös muut valmistajat tuovat tänä vuonna myyntiin vastaavia tai jopa ominaisuuksiltaan parempia laiteuutuuksia.

Acer Predator XB272-HDR ja Asus ROG Swift PG27UQ yltävät paitsi 4k-erotteluun, myös suureen kuvanopeuteen (144 ruutua sekunnissa). Paneelin ominaistarkkuus ei kuitenkaan merkitse sinänsä mitään, jos muut ominaisuudet eivät ole vastaavalla tasolla.

Niinpä ne hyödyntävät sekä hdr 10 -yhteensopivaa laajasävytekniikkaa, dynaamista kuvataajuutta (G-Sync) että niin sanottua Quantum Dot -tekniikkaa, jolla parannetaan paneelin sävytoistoa. Kummassakin on vielä 384 alueeseen jaettu valaistusmenetelmä, minkä avulla kuvan kontrastia ja mustantasoa saadaan parannettua ilman räikeästi häiritsevää valoisuustason ”pumppausta”.

Ominaisuuksiensa perusteella Acer Predator XB272-HDR ja Asus ROG Swift PG27UQ ovat ilmeisesti kuin kaksi marjaa, koska molemmat ovat 27 tuuman kokoisia ja toimivat saman AU Optronicsin valmistaman ips-paneelin varassa. Viralliset hinnat selviävät lähempänä julkaisua, joka tapahtuu kevään aikana.

Nopea 4k-paneeli, hdr 10 ja dynaaminen kuvataajuus ovat kova yhdistelmä.

Jo nyt on kuitenkin selvää, että ainakin toinen uutuusnäytöistä ruuvataan mahdollisimman pian Tekniikan Maailman testipenkkiin, ja tuloksista kerrotaan heti, kun kerrottavaa on.