Neste ja Veho kertoivat keskiviikkona uusia tietoja aiemmin syksyllä julkisuudessa esillä olleista polttoaineongelmista.

Kuten julkisuudessa syyskuussa kerrottiin, Mercedes-Benzin tietyissä bensiinikäyttöisissä ajoneuvomalleissa on syttynyt moottorin häiriövalo. Neste ja Veho Mercedes-Benzin maahantuojana ovat nyt varmistaneet syyn näihin häiriöihin.

Juurisyynä ongelmalle on yhteen bensaerään liittyvä virhe, joka on aiheuttanut metallisuolan kertymisen Mersujen pietso-ohjattuihin suihkutussuuttimiin.

Porvoossa heinäkuussa valmistetussa valmistustankillisessa oli tavallista korkeampi natriumpitoisuus. Neste painottaa, että ongelma on kertaluontoinen eikä tule toistumaan.

Vehon tietoon on tullut yhteensä 216 tapausta, jossa polttoaine on aiheuttanut moottorin häiriövalon syttymisen.

Nesteen mukaan tuotestandardista poikkeavaa polttoaine-erää jaeltiin elokuun alussa parin viikon ajan. Neste kertoo kiristäneensä polttoaineidensa laadunvalvontaa tapauksen seurauksena.

Ennaltaehkäisevänä jatkotoimenpiteenä Veho kertoo kutsuvansa kaikki vuodesta 2012 eteenpäin valmistetut bensiinimoottoriset Mercedes-Benz-henkilöautot ylimääräiseen polttoainejärjestelmän lisäainekäsittelyyn, jotta jäljellä olevat polttoainesuuttimet saadaan puhdistettua. Toimenpide ei aiheuta kustannuksia asiakkaalle.

Mikäli häiriövalo ei kuitenkaan ole syttynyt, voi autolla ajaa huoletta, Veho muistuttaa.

Nesteen viallinen polttoaine-erä on aiheuttanut ongelmia myös tietyissä Peugeot- ja Citroën -automalleissa. Tapauksia on maahantuojan mukaan ollut joitain kymmeniä.

Nesteen ja Vehon tiedotteen voit lukea tästä.