Samsung Galaxy NX taka

Samsung Galaxy NX -järjestelmäkamera perustuu matkapuhelimista ja taulutietokoneista tuttuun Android-käyttöjärjestelmään. Kamera sisältää myös sim-kortin, mutta toisin kuin aiemmin esitelty Samsung Galaxy S4 Zoom, Galaxy NX ei tarjoa mahdollisuutta puhelujen soittamiseen.

Uusimman 4g-tekniikan ansiosta Galaxy NX on jatkuvasti kytkettynä internetiin. Se muistuttaa älypuhelinta myös muilta ominaisuuksiltaan, ja kuvaaja voi esimerkiksi muokata kamerasta mieleisensä lataamalla siihen erilaisia sovelluksia Google Play -verkkokaupasta.

Samsung Galaxy NX on suunniteltu niille, jotka haluavat ottaa teknisesti korkeatasoisia kuvia sekä julkaista ne välittömästi esimerkiksi blogissa tai Instagram-sovelluksessa. Koska kuvan tai videon voi lähettää eteenpäin saman tien, kamera soveltuu mainiosti myös uutiskuvaukseen.

Matkailijalle on tarjolla Photo Suggest -toiminto, joka suosittelee muun muassa suosittuja kohteita ja niille sopivia kuvakulmia. Suositukset perustuvat laajaan kuvakirjastoon, joka sisältää kuvia ympäri maailman. Lisäksi kamerassa on jopa yli 30 erilaista ohjelma-automatiikkaa, jotka auttavat valitsemaan oikeat asetukset erilaisissa kuvaustilanteissa.

Samsung NX -järjestelmään on saatavilla 13 objektiivia. Mallisto kattaa linssejä kalansilmäobjektiiveista aina makro- ja teleoptiikoihin saakka.

Kameratekniikka on samaa kuin muissakin Samsungin uusissa NX-rungoissa. Kuvailmaisimena toimii aps-c-kokoinen (23,5 x 15,7 mm) 20,3 megapikselin cmos-kenno. Objektiivi tarkennetaan niin sanotun hybridi-tekniikan avulla – eli yhdistämällä vaiheen ja kontrastin mittaus. Nopein suljinaika on 1/6000 sekuntia, ja sarjakuvaus etenee 8,6 ruutua sekunnissa. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100 – 25 600.

Kohdetta tarkastellaan ja toimintoja hallitaan 4,8 tuuman näytöltä. Käyttöjärjestelmä on Android 4.2 (Jelly Bean). Yhteysominaisuuksia ovat 4G, wlan b/g/n 2,4 GHz/5 GHz, bluetooth 4.9 (LE) sekä gps/glonass-paikannus. Laitteessa on 1,6 GHz:n suoritin, 16 GB:n muisti sekä micro sd -korttipaikka.

Samsung Galaxy NX:n mitat ovat 136,5 x 101,2 x 25,7 mm ja paino 4360 mAh standardiakulla 495 grammaa. Kamera tulee myyntiin elokuussa noin 1600 euron hintaan (sisältää 18 – 55 mm zoomin).

Samsung Galaxy NX ylä

Samsung Galaxy NX etu

Samsung Galaxy NX sivu

Samsung Galaxy NX objektiivit