Tanskalainen polkupyörien valmistaja aikoo seurata samaa tietä, jolle Opel, Peugeot ja Škoda lähtivät toistasataa vuotta sitten. Tyylipyöriä valmistava Biomega nimittäin suunnittelee aivan vakavasti siirtymistä nelipyöräisten markkinoille. Yhtiö esitteli koemallinsa Shanghaissa, jonka nimi SIN ei suinkaan tule synnistä, vaan Singaporen alueesta.

Nimellä on yhteys myös tanskalaisvalmistajan polkupyöriin, jotka on nimetty kaupunkien kolmekirjaimisten lyhenteiden mukaan. Koemallia pidetään sosiaalisena innovaationa ja tapana urbaaniin liikkumiseen, ja samalla nuo kaksi asiaa yhdistetään autoteollisuuteen. Biomegan perustajan Jens Martin Skibstedin mukaan tutkielma on myös seuraava askel heidän taistelussaan polttomoottorisia autoja vastaan.

Biomega pitää SINiä jonkinlaisena katumaasturina, vaikkei yhtymäkohtaa muotoilun perusteella oitis löydäkään. Tavoitteena on saada matkustajat ja tavarat paikasta toiseen mahdollisimman tehokkaasti, nopeasti ja halvalla tuhlaamatta energiaa. Viime mainitun takia SIN käyttää vähemmän on enemmän filosofiaa niin osien määrässä kuin painossa.

Sähköauton neljä moottoria on sijoitettu pyöriin. Kori on hiilikuidulla vahvistettua polymeeria ja siinä on alumiinitukia. Minimalismin myötä tilaa on runsaasti, sillä neljä istuinta on pultattu tasaiseen lattiaan ja jalkatilaa riittää.

Painoa autolla on vain 950 kiloa ja akku, jonka energiasisältö on 20 kWh, edustaa tuosta kahtasataa kiloa. Lattian alle asennettu akkupaketti on nopea vaihtaa lataamisen sijaan. Vaikka akussa ei ole hurjasti tehoa, toimintamatkaksi luvataan 160 kilometriä.

Sähkömoottorien yhteisteho on 60 kilowattia ja suurin vääntömomentti 160 Nm. Taajama-autoksi suorituskyky on aivan riittävä. Nollasta sataan pitäisi ehtiä 13 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 130 km/h.

Biomegan mukaan SIN on helppo käsitellä kaupunkien vilkkaassa liikenteessä. Suunnitteilla on erilaisia ideoita autojen käyttöön leasingistä jakamistalouteen. Projekti on vasta alkuvaiheessa, sillä tuotannon arvioidaan alkavan 2021–2023. Hinta yritetään saada jäämään alle 20 000 euron.