Nissan on muuttanut muotoilunsa rohkeaa viime vuosina monta astetta aiempaa rohkeammaksi etenkin Pohjois-Amerikassa. Koemallien linjat ovat säilyneet yllättävän hyvin tuotantoautoissa, kun samaan aikaan moni kilpailija on silotellut rohkeat tutkielmat perinteisen tylsiksi.

Suomalaisille Nissanin Altima on tuntematon malli, ellei ole sattunut vierailemaan Yhdysvalloissa ja saanut sellaista alleensa autovuokraamosta. Altima on edennyt jo viidenteen sukupolveen, ja se on yhtiön eniten myyty henkilöauto ja toiseksi suosituin malli Pohjois-Amerikassa. Viime vuonna Nissan löysi Yhdysvalloissa ostajan 254 996 Altimalle.

Maaliskuun 28. päivänä Manhattanilla sijaitsevassa Javitz Centerissä paljastetaan Altiman kuudes sukupolvi. Nykymallia myydään 4- ja 6-sylinterisellä moottorilla varustettuna, joiden molempien kanssa tulee CVT-vaihteisto.

Tulevaan Altimaan odotetaan nelisylinteristä turboa ja myös nelivetoisesta vaihtoehdosta on huhuttu. Kuun lopulla kerromme, miten hyvin arviot pitivät paikkansa.