Kolme vuotta on automallin iässä joitain poikkeuksia lukuun ottamatta (kuten 20-vuotiaaksi elänyt Suzuki Jimny) pitkä aika. Kolmessa vuodessa tekniikka ehtii kehittyä ja asiakkaiden maku muuttua. Sen takia Nissan uudistaa Maximan, joka on merkin suurin henkilöautomalli Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Mallinimi on tuttu Suomessakin, sillä se oli meillä myynnissä vuosina 1989–2005, ja rekisteröintien huippuvuosi oli 2004 (679 kappaletta).

Nissan on antanut toistaiseksi julkisuuteen vain yhden kuvan päivitetystä mallista. Keulaa on piristetty uusilla led-valoilla, ja samassa yhteydessä etupuskuri sumuvaloineen on muotoiltu uudelleen. Oletettavasti takana on samanlaisia muutoksia. Perusmuoto, jota pidettiin kolme vuotta sitten varsin rohkeana, on ennallaan.

Suomessa aikanaan myydyissä Maximoissa oli kolmelitrainen V6-moottori. Iskutilavuus on vuosien aikana kasvanut puolella litralla, ja tällä hetkellä myynnissä olevissa autoissa moottori kehittää 221 kilowattia.

Tärkein parannus on Nissan Safety Shield 360 -turvavarustepaketin tulo vakiovarusteeksi. Siinä on kuusi erilaista kuljettajaa avustavaa järjestelmää. Lisäksi tietoviihdejärjestelmä päivitetään ja sisustukseen tulee uusia värejä sekä materiaaleja.

Uudistunut Nissan Maxima esitellään marraskuun lopulla Los Angelesin autonäyttelyssä ja sen myynti alkaa Yhdysvalloissa joulukuussa. Samassa näyttelyssä esitellään muun muassa täysin uusi Mazda3.