Hiljattain myyntiin tullut Nokian 3650-kamerakännykkä hämmästyttää muotoilullaan, ja se tarjoaa matkapuheli-missa ennennäke- mättömiä toimintoja. Uutuudessa on muun muassa sisäänraken-nettu videokamera, suuri värinäyttö ja kokonaan uudenlainen pyöreä näppäimistö.

Nokia 3650 -puhelimen näyttö on samanlainen kuin edeltävässä 7650-mallissa, eli 4 096 väriä ja 176 x 208 kuvapistettä. Myös kamera on resoluutioltaan sama. VGA-tasoisten kuvien laatu on 640 x 480 pikseliä. Uutta Nokiassa on videokamerasovellus: puhelimessa olevaa digikameraa voi käyttää valokuvien lisäksi myös lyhyiden videoleikkeiden kuvaamiseen. RealOne Player mahdollistaa videoiden tallennuksen ja katselun jopa suoratoistona netistä. Puhelin tarjoaa myös tämän hetken monipuolisimmat multimediaominaisuudet. Laitteella voi lähettää tekstiä, kuvaa, ääntä ja videota joko toisiin MMS-puhelimiin tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Puhelin pitää sisällään kaikki tunnetut sähköpostiprotokollat.

Uutta on myös WAP 2.0 -selain. Varsinainen webbiselain 3650:stä puuttuu, mutta sen saa ladattua netistä samalla tavalla kuin 7650-puhelimeenkin. Ja toisin kuin 7650-malli, Nokia 3650 on myös kolmitaajuuspuhelin.

Nokia 3650 ei ole matkapuhelimeksi mikään erityisen pieni. Painoakin on nykypuhelimille yläkanttiin, eli satakolmekymmentä grammaa. Iso värinäyttö sekä samoissa kuorissa oleva kamera vaativat oman veronsa. Myös näppäimistön käyttö vaatii ensi alkuun opettelua. Ringissä olevien näppäimien merkitys ei heti aukene muuten kuin tarkemmin katsomalla. Näppäimistön sinertävää yövalaistustakaan ei voi oikein kehua. Graafinen käyttöliittymä puolestaan ansaitsee kiitosta; siirtyminen eri toimintoihin käy kätevästi näppäinkentässä olevaa 5-suuntaista monitoimiohjainta kääntelemällä ja painelemalla..

(Tiivistelmä Raimo Ylösen artikkelista TM 6/03, s. 152)