Elisan joulukuun myydyin puhelin henkilöasiakkaiden osalta oli edelleen OnePlus 5T, kertoo Elisa tiedotteessaan. Yritysasiakkaiden joulukuun suosikki oli iPhone X.
Koko vuoden 2017 myydyin puhelin oli henkilöasiakkaissa OnePlus 5, yritysasiakkaissa Apple iPhone 7.

Henkilöasiakkaiden joulukuun myydyimpien kärkikolmikko täydentyi OnePlus 5T:n jäljessä Huawei-puhelimilla. Toiseksi nousi Huawei Honor 6A, kolmanneksi Huawei Honor 8 Lite.

”Vuoden myydyimmissä puhelimissa kaikki merkittävät brändit ovat edustettuna listalla. Nokia ei selvästikään ole vielä aivan vakiinnuttanut paikkaansa, mutta kevään uutuuslanseerauksia odotetaan mielenkiinnolla. Viime vuonna iloitsimme uudempien puhelinmerkkien noususta varteenotettavien joukkoon, ja ne ovat todella vakiinnuttaneet paikkansa suurten pelureiden joukossa”, kertoo tiedotteessa Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Joulukuun myydyimmissä huomionarvoista on Elisan mukaan, ettei peruspuhelimilla ollut listalle asiaa. Perinteisesti peruspuhelinten osuus on korostunut jouluna, mutta jouluksi 2017 peruspuhelimia ei ostettu.

”Joulumyynti on jakautunut laajasti eri mallien välille, ja yksikään peruspuhelin ei noussut listalle. Näyttää siltä, että lahjojen keskihinta on noussut: enää lahjaksi ei osteta kaikkein edullisimpia puhelimia. Tähän vaikuttaa myös tottumus: lähestulkoon jokainen on jo älypuhelinkäyttäjä, ja useimmilla on jo aiempia kokemuksia useammasta älypuhelimesta. Ihmiset tottuvat yhä parempiin laitteisiin, ja seuraavalta laitteelta odotetaan aina edellistä enemmän”, Virkki sanoo.

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet joulukuussa 2017

  1. OnePlus 5T
  2. Huawei Honor 6A
  3. Huawei Honor 8
  4. OnePlus 5
  5. Huawei Honor 8 Lite
  6. Samsung Galaxy J5 (2017)
  7. Apple iPhone X
  8. Huawei P9 Lite Mini
  9. Apple iPhone SE
  10. Samsung Galaxy J3 (2017)