Ensimmäinen Nokia-merkkinen Android-puhelin Nokia 6 näki päivänvalon sunnuntaina aamyöllä.

Nokian matkapuhelinbrändin lisensoinut espoolaisyritys HMD Global julkisti Nokia 6 -nimisen älupuhelimen, joka  tulee myyntiin alkuvuoden aikana Kiinassa.

Aluksi uutuuspuhelimen voi alkuvaiheessa ostaa vain JD.com-verkkokaupasta eikä lainkaan fyysisitä kaupoista. JD.com on yksi Kiinan suurimmista verkkokaupoista ja tärkeä kilpailija Alibaballe. JD.com kuuluu Fortune Global 500 -yrityksiin.

HMD sanoi, että se aikoo esitellä useita uusia Nokia-puhelimia eri hintatasoilla. Nyt esitelty puhelin maksaa HMD:n mukaan 1699 juania eli 233 euroa.

Tiedotteessa HMD maalailee, että Nokia 6:n runko koostuu yhdestä alumiinikappaleesta, jonka työstäminen puhelimeksi kestää 55 minuuttia. Pintaviimeistely kestää tiedotteen mukaan  yli kymmenen tuntia, ja se hiotaan prosessin aikana viiteen kertaan.

Ominaisuuksien puolesta puhelin on kohtuullista tasoa: siinä on 5,5-tuuman HD-näyttö, jota suojaa Gorilla Glass. Puhelimen prosessorina on Snapdragon 430 ja radiona X6 LTE -modeemi. Käyttömuistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on uusin versio Googlen Androidista, Nougat 7.0.

Kameran kennon tarkkuus on 16 megapikseliä ja edessä olevan kameran 8 megapikseliä. Puhelimen takakameran valovoima on f/2,0.

Näyttää siltä, että suomalaiskuluttajille suunnatusta puhelimesta tässä ei ole varsinaisesti kysymys, ja laitteen saatavuus alkuvaiheessa voi rajata sen menekkiä.