Vuonna 1989 esitellyn Land Rover Discoveryn tuotanto ylitti Solihullin tehtaalla miljoonan kappaleen rajan.

Nykyisin Land Roverilla on jo varsin laaja mallisto, mutta vuonna 1987 yhtiön johto antoi luvan kolmannen mallin suunnitteluun työkalumaisen Defenderin ja ylellisen Range Roverin väliin. Pari vuotta myöhemmin esitelty Discovery on ehtinyt jo neljänteen sukupolveensa, joka esiteltiin kolme vuotta sitten.

Land Rover Discovery tuli ensin myyntiin kolmeovisena vuonna 1989, mutta malli sai jo seuraavana vuonna rinnalleen viisiovisen korin. Automaattivaihteisto ja turbodiesel tulivat Discoveryn vaihtoehdoiksi auton ehdittyä kolmen vuoden ikään. Ensimmäinen sukupolvi on ainakin toistaiseksi Discoveryn suosituin osin pitkästä tuotantoajasta johtuen, sillä niitä valmistettiin yli 392 000 kappaletta.

Toisen sukupolven Discoverya tehtiin vuosina 1999-2004 reilut 278 000 kappaletta ja kolmatta seuraavien viiden vuoden aikana aika tarkkaan tasan 220 000 autoa. Vuosien mittaan Discovery on muuttunut yhä hienommaksi ja teknisesti moderniksi, mistä yhtenä esimerkkinä on nykymallin 8-vaihteinen automaatti.

Juhlan kunniaksi miljoonas auto lähtee Birminghamista 50 päivää kestävälle lähes 13 000 kilometrin pituiselle tutkimusmatkalle päätyäkseen Pekingiin, missä se on näytteillä huhtikuun 23. päivästä alkaen autonäyttelyssä.