Uunituoreen Asus ZenBook Pro 15:n tekniset lähtökohdat ovat hyvät.

Sen 15,6 tuuman paneeli on saatavana sekä full hd- että 4k-tarkkuudella, ja näytönohjauksesta vastaa erillinen nVidia GeForce GTX 1050 -piirisarja neljän gigatavun videomuistilla.

Näytönohjaimensa puolesta uutuus kelpaa mainiosti satunnaisempaan pelailuun, mutta mistään järeästä pelikoneesta ei siis ole kysymys.

ZenBook Pro 15 on saatavana myös sormenjälkitunnistimella.

Alumiinikoteloidussa kokoonpanossa on myös Intelin viimeisintä tekniikkaa edustava neliydin- tai kuusiydinsuoritin, minkä lisäksi keskusmuistia saa joko kahdeksan tai 16 gigatavua.

Suorituskykyisen runkotekniikan vuoksi ZenBook Pro 15 pitää itsensä viileänä kahteen radiaalituulettimeen ja kolmeen lämpöputkeen perustuvalla höyrykammiojäähdytyksellä. Valmistaja ei mainitse tuuletinmelusta mitään, joten on perusteltua olettaa, että rasituksessa ähinää ja puhinaa riittää.

Mutta kaikkea ei voi saada.

Massamuistien suhteen on niin ikään valinnanvaraa: koneen voi tilata joko teratavun kiintolevyn ja 512 gigatavun ssd-aseman (PCIe) yhdistelmänä tai ainoastaan sata3-väyläisellä ssd-levyllä (256/512 Gt).

Liitännöissä ei ole ihmeempiä puutteita, koska ZenBook Pro 15 sisältää hdmi- ja äänilähdön lisäksi kaksi c-tyypin usb 3.1 Thunderbolt- ja kaksi perinteistä usb 3.1 -liitäntää.

Tämän kokoluokan Core i9 -kannettavia ei ole liiaksi asti.

Näppäimistö on tietenkin taustavalaistu, ja kosketuslevy tunnistaa eleitä neljään sormeen saakka, mutta syystä tai toisesta kannettavan verkkokamera on erottelultaan vain vga-tasoa – tai sitten ennakkotiedoissa on virhe.

Muilta osin ZenBook Pro 15 vaikuttaa joka tapauksessa lupaavalta, sillä suorituskykyisistä komponenteista huolimatta akkukestoksi ilmoitetaan noin yhdeksän tuntia (8-kennoinen akku, 71 Wh).

Miten vain, koneen perimmäinen olemus jää kieltämättä hieman ristiriitaiseksi: tyypillisen ultrabookin korvaajaksi uutuus lienee sittenkin liian kookas, parempia pelikannettavia on pilvin pimein ja toisaalta myös tyypillistä tietokonetta korkeampi hinta (speksien perusteella) on omiaan karkottamaan yksityisiä ostajia.

Asus ei toistaiseksi ole paljastanut virallista suositushintaa, mutta näillä näkymin uutuus saapuu myyntiin kesän aikana.