Norja on luopunut suunnitelmistaan ottaa käyttöön niin sanottu ”Tesla-vero”, joka olisi tuonut ylimääräisen maksun yli kaksi tonnia painaville sähköautoille, kertoo uutistoimisto AFP.

Norjan vähemmistöhallitus on harkinnut sähköautojen tukien leikkaamista, ja yksi suunnitelma on ollut tuoda painaville sähköautoille uusi lisämaksu. Tällä hetkellä vain Teslan suhteellisen painavat sähköautot kuuluvat painavimpaan luokkaan, minkä vuoksi maksua on ehditty nimittää ”Tesla-veroksi”.

Maksun suuruus olisi korkeimmillaan jopa 70 000 Norjan kruunua eli noin 7 500 euroa, eli Teslan hinta olisi noussut näin paljon. Pienimmillään maksu on 7 000 kruunua. Maksua perusteltiin sillä, että painavat sähköautot kuluttavat teitä enemmän.

Suunnitelma on nyt kuitenkin peruttu, kun budjettineuvotteluista syntyi sopu. Aiemmat hallitukset olivat sitoutuneet pitämään sähköautojen tukiaiset voimassa vuoteen 2020, ja tämä maksu olisi rikkonut sopimusta.

Muutenkaan Norjan hallitus ei aio puuttua sähköautojen suuriin tukiaisiin, joiden ansiosta sähköautot ovat yleistyneet nopeasti Norjassa. Sähköautoja on Norjassa suhteessa asukaslukuun eniten koko Euroopassa.