Unohda lentävät autot, nyt tulee lentävä juna!

Ranskalaisyhtiö Akka Technologies esitteli keskiviikkona futuristista matkustuskonseptia: lentokonetta, joka laskeutuisi kiitoradalle, irrottaisi siipensä ja muuttuisi junaksi, joka sitten pystyisi kuljettamaan matkustajia juna-asemille.

Idea toimisi tietysti myös toiseen suuntaan: matkustaja voisi tulla junalla lentoasemalle, minkä jälkeen junaan kiinnitettäisiin siivet, ja härveli lähtisi lentoon. Turvatarkastus voitaisiin tehdä junamatkan aikana skannaamalla matkustajien silmät.

Akka Technologies esitteli keskiviikkona konseptiaan lentokonevalmistaja Boeingille sekä muillekin lentoyhtiöille. Konseptin nimi on ”Link & Fly”, ja sen on tarkoitus nopeuttaa lentomatkustamista ja helpottaa matkustajien liikkumista.

”Sen jälkeen kun autot sähköistyvät ja muuttuvat autonomisiksi, seuraava iso disruptio tapahtuu lentokoneissa”, Akkan pääjohtaja Maurice Ricci sanoo uutistoimisto Bloombergille.

Yhtiö on esitellyt ideastaan alla olevaa videota.

Link & Fly -alukseen mahtuisi 162 matkustajaa, mikä on samaa luokkaa kuin Airbusin A320-koneissa. Aluksen istuimet voidaan irrottaa, jolloin koneessa voi kuljettaa rahtia.

Kun siivet on kiinnitetty koneeseen, sen siipiväli on 49 metriä. Pituutta koneella on 34 metriä ja korkeutta 8 metriä. Kone pystyy videon mukaan lentämään 0,78-kertaisella äänen nopeudella.

Ei tietenkään ole varmaa, että tällainen kone voisi koskaan muuttua konseptivideosta todeksi. Akka Technologies toivoo, että lentokonevalmistajat voisivat ottaa käyttöön konseptista ainakin osia.