Yhdysvalloissa moni automerkki kokeilee etenkin nuoremmalle asiakaskunnalle suunnattua palvelua, jossa ei enää osteta tai liisata autoa. Asiakas maksaa kiinteän kuukausimaksun, joka kattaa kaiken vakuutuksia, huoltoja, pesuja ja renkaanvaihtoja myöten.

Kaiken lisäksi sopimuksen tehneen ei tarvitse ajaa yhdellä autolla, vaan hän voi tiettyjen ehtojen mukaisesti vaihtaa autoa aina niin halutessaan.

Mercedes-Benz on nimennyt oman palvelunsa Mercedes-Benz Collectioniksi ja se otetaan koekäyttöön kesäkuussa Nashvillessä ja Philadelphiassa. Tällä hetkellä otetaan hakemuksia vastaan palveluun liittymiseksi, vaikka sille ei ole vielä ilmoitettu hintaa. Mercedes-Benz kertoo, että tarjolle tulee useita eri tasoja ja tarjolla on paljon erilaisia autoja, joihin kuuluu kaikkea katumaasturista avoautoon. Jokaisella tasolla on mahdollisuus ajaa myös Mercedes-AMG:llä.

BMW käynnisti vastaavan kokeilun tässä kuussa, niin ikään Nashvillessä, jonka nimi on Access by BMW. Siinä on tällä hetkellä kaksi tasoa. Kahdentuhannen dollarin kuukausihintaan jäsen voi ajaa valintansa mukaan 5-sarjalla, X5:llä tai M2:lla. Saatavana on myös M-taso (3 700 dollaria per kuukausi), jossa autot ovat M4 Convertible, M5, M6, X5 M ja X6 M.

Myös Cadillac, Porsche ja Volvo tarjoavat Yhdysvalloissa vastaavaa palvelua. Volvo toi kiinteään kuukausimaksuun perustuvan auton käytön uuden XC40-mallin myötä myös Eurooppaan, mutta Suomessa tätä vaihtoehtoa ei ainakaan vielä ole.