Honolulu on ensimmäinen merkittävä kaupunki maailmassa, joka sakottaa kävellessään tekstailevia jalankulkijoita. Valvontaa on ennen kaikkea risteyksissä kaupungin keskustassa ja sitä ympäröivillä alueilla.

Muistutus on suomalaisittain katsoen aika nimellinen, mutta poliisi voi ojentaa 35 dollarin muistutuksen, jos katselee elektronista laitetta katua ylittäessä. Uuden määräyksen tavoitteena on tietenkin parantaa turvallisuutta.

Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka tekstaavat tai lukevat viestejä kävellessään, törmäävät neljä kertaa useammin toisiin jalankulkijoihin eivätkä katso molempiin suuntiin lähtiessään ylittämään katua. Tuloksena on kohonnut riski joutua vakavaan onnettomuuteen.

Havaijin pääkaupunki ei ole ainoa, joka on kieltämässä tekstaamisen kävellessä. Ensi tammikuussa Kaliforniassa analysoidaan kiellon vaikutusta koko osavaltion tasolla.

Honolulun kaupunginneuvoston jäsen Brandon Elefante kommentoi kieltoa The New York Timesille: ”Tämä on merkittävä askel lainsäädännössä, joka nostaa turvallisuutemme tasoa.”