Yhdysvaltojen avaruushallinto tarvitsee nyt apuasi – jos siis uskot olevasti taitava taittelija.

Nasa hakee joukkoistamispalvelu Freelancerin kautta origamien ja muiden taittelutehtävien asiantuntijoita, jotka voisivat auttaa suunnittelemaan kosmiselta säteilyltä suojaavan kilven, jota tullaan tarvitsemaan tulevaisuuden avaruusmatkoilla. Ehdotuksia aletaan vastaanottaa tänään eli 26.7.2017.

[Päivitys 27.7.: Ennakkotiedoista poiketen haku ei ole vielä alkanut. Tilannetta voi seurata Nasan Freelancer-sivuilta sanoilla ”Folding Concepts for Radiation Shielding”.]

Nasa uskoo, että paperintaittelun tekniikkaa voidaan hyödyntää kolmiulotteisesti kokoon kääntyvän säteilykilven kehittämisessä.

Nasa uskoo, että paperintaittelun tekniikkaa voidaan hyödyntää kolmiulotteisesti kokoon kääntyvän säteilykilven kehittämisessä. Kilpi vuoraisi tulevaisuuden avaruusaluksen majoitustilat, ja sitä voitaisiin hyödyntää myös avaruuden asuttamisessa.

Kosminen säteily on yksi suurimmista pitkien avaruuslentojen kompastuskivistä. Pitkittyneellä kosmiselle säteilylle altistumisella on negatiivisia terveysvaikutuksia samalla tavalla kuin muullakin ionisoivalla säteilyllä. Syöpäriski kasvaa, ja pysyvät aivovauriot voivat johtaa dementiaan.

Siksi Nasa pyrkii kuumeisesti etsimään keinoja ongelman voittamiseksi. Monenlaisia ratkaisuja on jo ehditty esittääkin, mutta toistaiseksi yksikään niistä ei ole ollut käänteentekevä.