Olympus julkisti tänään E-5-järjestelmäkameran. Se seuraa liki kolmen vuoden ikään ehtinyttä E-3-lippulaivamallia. Vaativissa olosuhteissa toimiville ammattilaisille tehty runko kestää valmistajan mukaan kovaa rasitusta sekä sietää pölyä ja roiskevettä.

Olympus E-5 on edeltäjiensä tapaan four thirds -järjestelmän kamera – ja siten luokassaan varsin pieni (142 x 116 x 75 mm) ja kevyt (813 g). Siinä on uusi 12,3 megapikselin live mos -kuvakenno sekä TruePic V+ -kuvaprosessori. Herkkyys ulottuu arvoon ISO 6400 saakka, ja sarjakuvaus etenee 5 ruutua sekunnissa. Automaattitarkennus perustuu 11:een pisteeseen.

Kolmen tuuman näyttö on tarkkuudeltaan 921000 pistettä, ja se kääntyy joka suuntaan. Optinen etsin näyttää sata prosenttia kuva-alasta. Kuvat tallennetaan sd- tai CompactFlash-kortille.

Johdoton salama, päällekkäisvalotus ja kymmenen taidesuodinta antavat vapauden luovuudelle. Olympus E-5 sisältää myös uuden suotimen nimeltään dramaattinen sävy. Sen luvataan tuottavan virtuaalisen hdr-laajasävykuvan yhdellä laukauksella.

Kaikki taidesuotimet toimivat sekä valokuvissa että teräväpiirtovideoissa, joita E-5 tallentaa tarkkuudella 1280 x 720p ja nopeudella 30 ruutua sekunnissa. Äänelle on stereomikrofonin liitäntä.

Olympus E-5 tulee kauppoihin lokakuussa alle 1700 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä internet-sivuilta.

Olympus E-5 takaa