Razer Sila on eräänlainen täsmätuote aktiiviselle tietokone- tai konsolipelaajalle.

Reititin yhdistää sekä langallisen että langattoman lähiverkon toiminnallisuuden, mutta pääosassa ei ole pelkästään tietoliikenteen nopeus, vaan pikemminkin toimintavarmuus ja priorisointi.

Kaistaa voi ”varata” pelaamiseen vain yhdellä napin painalluksella.

Ja hyvä niin.

Kotioloissa kaistaa syövät niin suoratoistopalvelut kuin pelit sekä esimerkiksi pilvipalveluvarmuuskopiointi ja satunnaisempi surffaus. Tällöin on tärkeää, että verkkoliikenteen ”hallinnoimisesta” vastaava reititin jakaa kuormaa järkevästi.

Käytännössä Razer Sila pyrkii siis siihen, että nettipeli sekä siihen usein liittyvä äänenvälitys eivät missään olosuhteissa pätkisi, vaikka toinen perheenjäsen katselisi Netflixiä ja kolmas tekisi jotain muuta samaan aikaan.

Takalevyssä on kolme gigabitin langallista lähiverkkoliitäntää.

Reitittimen väitetään priorisoivan liikennettä tilanteen mukaan, jotta pelaamista häiritsevä verkkoviive pysyisi pienenä ja ettei mainittavaa pakettihävikkiä pääsisi syntymään. Laitteen saa vielä toimimaan siten, että liikennettä säädellään jopa pelikoneen perusteella (PS4, Xbox, PC, Switch).

Langattomassa tilassa Razer Sila vaihtaa automaattisesti suorituskyvyltään parhaille kanaville. Yhdeksän sisäisen antennin ansiosta myös kuuluvuuden pitäisi olla hyvää tasoa.

Kiinnostavana piirteenä usean reitittimen ketjuttaminen on mahdollista, ja laitteen toimintoja voi hallita älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella.

Razer Sila maksaa 299 euroa, ja se on saatavilla välittömästi.