Verkkosivusto Ars Technica on tehnyt mielenkiintoisen havainnon Yhdysvaltain telehallintoviraston sivuilta, joista löytyi viittauksia uusiin, langattomiin Koss Porta Pro -kuulokkeisiin.

Kyseessä näyttäisi olevan bluetooth-yhteystekniikkaa hyödyntävä uusi laiteversio.

Ikonista muotoilua on kopioitu kyllästymiseen asti.

Muotoilultaan legendaariset Koss Porta Pro -sankakuulokkeet tunnetaan muhkeasta äänenlaadustaan ja leppoisasta mukavuudestaan, mutta kestävyyden suhteen on välillä ollut vähän niin ja näin.

Mikäli johdoista  päästäisiin eroon, ostajia riittäisi taatusti enemmän kuin tarpeeksi.

Ajatelkaapa: kevyt, korvia puristamaton rakenne, langaton yhteystekniikka ja nostalginen mutta toimiva muotoilu olisivat pettämättömän kova yhdistelmä. Ei nyt tietenkään yhtä kova kombo kuin Walkman ja Koss Porta Pro silloin 80-luvulla, mutta kaikkea ei voi saada.

Näin tosin ainoastaan siinä tapauksessa, että akku (ilmeisesti 220 mAh) saadaan ujutettua rakenteeseen siten, että mukavuus säilyy entisellään ja samalla toiminta-aika saadaan mahdollisimman pitkäksi.

Akku ei saisi kasvattaa painoa juuri yhtään, eikä varsinkaan vaikuttaa painojakaumaan.

Toinen mahdollinen ongelmakohta liittyy itse bluetooth-yhteyksiin. Näillä näkymin kuulokkeissa olisi vanhempaa tekniikkaa edustava bluetooth 4.1, mikä herättää hieman epäilyksiä hankkeen uskottavuudesta.

Ovatko langattomat Koss Porta Pro -kuulokkeet ylipäätään työn alla? Saadaanko niihin lopulta bluetooth 5.0?

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen lienee joka tapauksessa kyllä, sillä Koss-yhtiön edustaja ehti jo kommentoida asiaa. Mitään ei kiistetty ja lisätietoja lienee tuloillaan, pian, ehkä.