Samsung on esitellyt kehittäjäkonferenssissaan ”mobiililaitteiden tulevaisuutta” taittuvan Infinity Flex -näyttöteknologian muodossa, kertoo Android Police. Ulkomuodon kätkevään laatikkoon suljetussa prototyyppilaitteessa oli auki taittuva 1536 x 2152 -resoluutiolla toimiva iso näyttö, sekä pienempi tavallisen älypuhelimen näyttöä muistuttava 840 x 1960 -resoluutioinen lisänäyttö.

Taittuvan näytön myös Samsung pyrkii yhdistämään yksiin kuoriin kompaktin älypuhelimen ja suuren näytön. Näyttö voidaan taittaa auki, jolloin koko kasvaa esimerkiksi viihdekäytöön paremmin sopivaksi.

Toinen isommasta näytöstä hyötyvä toimi on moniajo. Tulevassa puhelimessa voi työskennellä samanaikaisesti jopa kolmessa aktiivisessa sovelluksessa. Isoa näyttöä voikin käyttää käytännössä tabletin tavoin.

Samsung on esitellyt myös, miltä valmistajan älypuhelimien käyttöliittymä tulee näyttämään tulevaisuudessa. Uudistettu One UI keskittyy pyöristettyyn muotokieleen, yksinkertaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Minimalistinen One UI pyrkii jakamaan näytön kahteen osaan. Yläpuoliskoa käytetään sisällön näyttämiseen, kun taas varsinainen interaktio kuten kirjoittaminen tapahtuu alapuoliskolla. Näin käyttäjien ei tarvitse enää kurottaa sormella liian kauas sovelluksia käytettäessä. One UI tarjoaa myös koko puhelimen kattavan tumman yöteeman. One UI:n käyttöliittymään voi tutustua tarkemmin täällä.

One UI:n betatestaus alkaa vielä tässä kuussa Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa ja Saksassa, mutta se laajenee myöhemmin myös muihin Euroopan ja Aasian maihin. Lopullinen One UI -päivitys julkaistaan Android 9 Pie -päivityksen ohessa Galaxy S9, S9+ ja Note9 -malleihin ensi vuoden alussa.

Tämä artikkeli on julkaistu aikaisemmin Outdoor TM -perheeseen kuuluvassa Muropaketti.comissa.