Toista laitesukupolvea edustava Acer Swift 7 ei varsinaisesti yllätä ketään.

Kyseessä on erittäin ohut ja myös kevyeksi väitetty kannettava, joskaan valmistaja ei toistaiseksi ole varmistanut sen painoa.

Alkuperäinen, noin vuoden ikäinen Swift 7 perustuu 13,3 tuuman näyttöön ja painaa hieman yli kilon, mutta nyt julkistetussa uudessa laiteversiossa näyttö on kasvanut 14 tuumaan (1920 x 1080 pistettä, ips-paneeli). Niinpä on mahdollista, että paino on kutakuinkin ennallaan tai kasvanut hieman.

Noin yhdeksän millimetrin paksuinen uutuus eroaa edeltäjästään myös siinä suhteessa, että vakiovarustukseen sisältyy 4g-modeemi. Lisäksi suoritintekniikkaa on päivitetty i5:sta nopeampaan i7-suorittimeen (Core i7-7Y75). Muilta osin uudistukset ovat lähinnä kosmeettisia.

”Mustaksi viimeistelty kevytmetallikotelointi näyttää kuvien perusteella asialliselta.”

Muistia on kahdeksan gigatavua ja varustelu on säilynyt ennallaan (2 x usb 3.1c, kuulokelähtö, näppäimistön valaistus, verkkokamera ja sormenjäljenlukija). Uusimpien tietojen mukaan ssd-asemaa saa tosin ainoastaan 256 gigatavun kokoisena, mutta asia voi muuttua myöhemmin, mikäli kokoonpanosta päätetään julkistaa päivitettyjä versioita.

AKKUKESTOSTA EI ole varmistettu tarkempia yksityiskohtia, mutta Acerin omissa mittauksissa (MobileMark 2014) on saavutettu kymmenen tunnin toiminta-aikoja.

Uusi Acer Swift 7 maksaa ennakkotietojen mukaan noin 1 700 dollaria, ja se tulee myyntiin huhtikuun aikana.