Pistokehybridi Opel Amperan myynti on alkanut, minkä kunniaksi ensimmäinen auto luovutettiin Helsingin Energialle.

Helsingin Energian tutkimus- ja kehityspäällikkö Jussi Palola totesi Opel Amperan luovutustilaisuudessa, että nyt eletään samanlaista aikakautta kuin 60 vuotta sitten polttomoottoristen ajoneuvojen korvatessa hevosen. Hän arvioi polttomoottorikauden taittuvan siirryttäessä sähköautoiluun, ja tässä murroksessa ladattavat hybridit pehmentävät muutosta antaen aikaa akkutekniikan kehittämiseen.

General Motors Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä puolestaan poimi suomalaisten ajatuksia sähköautoilua kohtaan Juhani Hutrin viime kesäkuussa Helsingin Yliopistossa tekemästä tutkimuksesta. Vastanneet henkilöt toivoivat sähköautolta 300 kilometrin toimintamatkaa. Lyhyen toimintamatkan ohella suurimmaksi ongelmaksi arvioitiin lataamisen hitaus.

Kittilä totesi, että Opel Ampera on vastaus epäilevien tuomaiden toiveisiin, sillä sen toimintamatka on 500 kilometriä, minkä jälkeen voi polttoainetta tankkiin lisäämällä jatkaa matkaa saman tien. Opel Amperaa tuodaan tänä vuonna Suomeen Cosmo-varustein, mikä tuo mukanaan muun muassa nahkaverhoilun. Opel Ampera Cosmo E-REV 1,4:n hinta on 48 767 euroa ja sen markkinointi alkaa toden teolla toukokuun lopulla, kun autoja saadaan Suomeen suurempi erä.