Seitsemän toiselle kierrokselle päässeen Vuoden Auto 2012 ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi General Motorsin innovatiivinen pistokehybridi.

Vuoden Auto 2012 (Car of the Year) valittiin tänä vuonna 49. kerran ja kilpa ei ollut tänä vuonna yhtä tiukka kuin vuosi sitten, jolloin mitalikolmikko sijoittui kymmenen pisteen sisään. Voittoon nousi komeasti Opel Ampera/Chevrolet Volt, jonka tekninen edistyksellisyys teki vaikutuksen tuomariston 23:a maata edustaviin 59 jäseneen. Toiseksi tuli Volkswagen Up ennen kolmanneksi tullutta Ford Focusta.

Suomea tuomaristossa edustaa TM:n päätoimittaja Velimatti Honkanen, jonka äänestyspaperissa oli kärjessä voittajakolmikko. Voittajaksi Honkanen nosti Vuoden Auton ja kakkoselle ja kolmoselle hän antoi tasapisteet.

”Autossa on suurin osa sähköauton hyvistä puolista, mutta toimintamatkasta ei tarvitse tinkiä. Siksi se sopii myös perheen ainoaksi autoksi. Mukavuus ja ajamisen vaivattomuus ovat muita sen vahvuuksia. Jotkut yksityiskohdat eivät ole vielä täydellisiä, ja generaattorina toimiva bensiinimoottori voisi olla taloudellisempi. Joka tapauksessa GM ansaitsee kunnioitusta valittuaan näin rohkean strategian”, Honkanen arvioi voittajaa.


Hannu Stöckell, kuva