Opel järjesti kotikonnuillaan Rüsselsheimissa tekniikkapäivän, jonka aikana se kertoi yllättävän avoimesti tulevista malleistaan. Tärkein seikka on se, että tulevaisuudessa lähes kaikki mallit tehdään joko CMP- (Common Modular Platform) tai EMP2-perusrakenteelle (Efficient Modular Platform). Niille on yhteistä laajat mahdollisuudet muuttaa alustan mittoja eli akseliväliä ja raideväliä.

Opel vahvisti, että se esittelee ensi vuonna uuden Corsan, jossa käytetään uutta CMP-perusrakennetta. Jatkossa Corsa valmistetaan Zaragozassa, Espanjassa ja siitä tulee myyntiin myös sähkömoottorinen vaihtoehto. Sähkö-Corsa on yksi neljästä sähköistetystä mallista, jotka Opel esittelee vuoteen 2020 mennessä.

Edellä mainitut perusrakenteet eivät ole Opelin yksinoikeus, vaan se jakaa ne omistajansa PSA-konsernin ranskalaisten merkkien kanssa. Tämä liittyy myös siihen, että jatkossa kaikissa malleissa on myös enemmän tai vähemmän sähköistetty vaihtoehto. Opel on vastuussa uuden nelisylinterisen moottorin kehittämistä konsernille.

Uusi moottori optimoidaan toimimaan yhdessä sähkömoottorien kanssa. Uusi moottorisukupolvi on odotettavissa markkinoille vuonna 2022.